Alweer klaar met dat gezonde gedoe?

Geen zin meer in dat gezonde gedoe? Sommige van jouw gasten doen nog volop mee met dry januari, en sommige zijn per ongeluk alweer gestopt. En zijn alweer toe aan een lekker (droog) wijntje.

Het is bijna weekend en jij support natuurlijk ook de gasten die de trend al hebben opgegeven en wil je gasten daarom de beste wijn serveren. Omdat Dry January nog niet voorbij is willen we wel in het thema blijven, vandaar dat we deze week onze heerlijke droge wijnen in het zonnetje zetten!

En dan met name de wijnen van Ruiz Torres.

Bij La Venta hebben we niet voor niets de wijnen van familie Bodega Ruiz Torres. Twee van deze wijnen hebben namelijk een award gewonnen voor beste wijn van 2023. Dit zijn de: Attelea Crianza en de Ruiz Torres Verdejo

Attelea Crianza (Art.nr 13-0091)

Rijping: 12mnd gerijpt in Amerikaanse en Franse eikenvaten, daarna  6 maanden op fles.

Druiventype: 80% tempranillo druif en 20% cabarnet sauvignon

Alcoholpercentage: 14.5%

Proefnotitie:
Op elke kaart scoort een goede crianza veel punten. De crianza van familia Torres is intens van smaak met aanwezige tonen van zwart fruit en heeft een fijne afdronk. Lekker evenwichtig en krachtig in de mond. Combineer met: Geroosterd wild zoals hert of zwijn (nieuw in ons assortiment!) maar ook bij kaas en gebakken vis is hij heerlijk.

Ruiz Torres Verdejo (Art.nr 13-0097)

Druiventype: 100% verdejo

Alcoholpercentage: 13%
Proefnotitie:
De variëteit van verschillende aroma’s maakt deze verdejo een allemansvriend. Elegant , fris, met tonen van perzik, peer, grapefruit, citroen en venkel met een zacht vleugje bitterheid. Combineer met: rijst en pasta gerechten, vis, schaaldieren, gerookte gerechten, zachte kazen en Serrano ham.

Daarnaast hebben ze bij Ruiz torres ook nog een rode wijn. Dit is de Tempranillo Tinto Roble
(Art.nr 13-0092).

Rijping: 3 maanden op Amerikaans eikenhouten vaten

Druiventype: 100% Tempranillo

Alcoholpercentage: 14%
Proefnotitie:
De smaak is intens, fruitig met fijne tonen van vanille en geroosterde nuances. Lekker, evenwichtig en krachtig in de mond. Combineer met: Ideaal bij worstjes, stoofschotels, milde kazen en pasta.

Het verhaal achter Ruiz Torres

De kracht van familie Bodega Ruiz Torres zit hem in de rauwe liefde voor het vak. Zoals ze zelf zeggen: ”Na meer dan 150 jaar zorgen voor onze wijgaarden, zijn haar vruchten als je eigen kinderen die je geboren ziet worden. En haar wortels zijn de belangrijkste erfenis van onze ouders en grootouders. zij hebben ons een manier van leven en doen bijgebracht die ons heeft gebracht waar we nu zijn”.

Ubicatie

Het klimaat kenmerkt het karakter van een wijn. De bijzondere en exclusieve situatie van dit gebied van Extremadura waar de wijngaarden van Ruiz Torres zich bevinden, is een van de sleutels die helpt het persoonlijke karakter van de wijn te begrijpen.

De wijngaard is ontwikkeld op een leisteengrond die zeer geschikt is voor de teelt van de wijnstok in de bergen, precies op een hoogte van 800 meter en met een regenval van ongeveer 1200 mm per jaar, dit draagt bij aan het bjizondere microklimaat dat overheerst tijdens de zomer. Hete dagen en koele nachten zorgen ervoor dat de druiven veel langzamer rijpen dan in andere gebieden, de lage opbrengst bedraagt niet meer dan 5.500 kg per hectare, dit is essentieelom druiven van zeer hoge kwaliteit te verkrijgen.

Historie

Bij Ruiz Torres staat het voortleven van eeuwen oude traditie centraal. Deze ontstond in het klooster van Guadalupe. Daar maakten ze tot wel zeven verschillende wijnen. In 1870 verkocht Miguel Ruiz de eerste flessen in traditionele stijl. Deze ‘’pitarras’’ bevatten wijn met allerlei inheemse variaties zoals Alarije. Felipe Ruiz nam het stokje over en reisde naast het maken van de wijnen door heel Extremadura om de wijn om de markt te brengen. Zijn zoon Antonio Ruiz zette de familietraditie voort en nam het bedrijf over in 1968 op slechts 18-jarige leeftijd.

In 1990 onderging het wijnhuis een grote uitbreiding dankzij de kwaliteitswijnen die werden gemaakt en het commerciële en ondernemende karakter van Antonio Ruiz Torres, waardoor hij in 2005 de Junta de Extremadura de prijs voor Business Constancy toekende .Want de bodega was een van de oudste bedrijven in de regio en won de award voor beste ondernemer van het jaar.
Alle wijnen van bodega Ruiz Torres zijn op laventa.nl te bestellen.

Combineer deze heerlijke wijn met het kaasplankje van La Venta!

Een heerlijk kaasplankje bij de wijn kan nooit mis, maar welke kazen zijn geschikt voor op de menukaart? Het leek ons daarom handig om je alvast een paar kazen aan te bevelen en deze samen te voegen. Daarom hebben wij voor u een kaascombi gemaakt!

Houd het lekker simpel, hierbij 3 soorten kaas die perfect samengaan. De ideale basis voor een goed kaasplankje.

Artikelnummer: 4-0000

Queso De Oveja Curado Trufado

Kaas van gepasteuriseerde schapenmelk bereid met zwarte truffels. Deze combinatie geeft de kaas een heerlijke en unieke smaakbeleving. Deze kaas heeft een rijpingstijd van minstens 4 maanden.

Queso De Oveja Con Aceituna Negra

Kaas van gepasteuriseerde schapenmelk en zwarte olijven crème. Deze kaas heeft een rijpingstijd tussen de 4 en 6 maanden.

Queso De Cabraal Vino Tinto

Een kort gerijpte geitenkaas, 30 dagen ingelegd in rode wijn. Dit is een geurige kaas met de romige smaak en structuur van verse geitenkaas. *Serveertip:* Serveer deze kazen in combinatie met: Mermelada de higos (5-0044), Membrillo(5-0039/5-0055), Picos Camperos (8-0012) of Turron blando Jijona (8-6014). Verkijgbaar per stuk.

Een lekker broodje bij de wijn en kaas?

Alleen deze week nog 10% korting op ons heerlijke brood van La Coca de folgueroles.

Artikelnummer: 8-0000

Ambachtelijk geproduceerd, rustiek kristalbrood uit Las Folgueroles. De bakkers van dit kristalbrood vormen de broden met de hand tot de zogenoemde ‘cocas’.

Wist je dat..
In 2020 heeft Pan de Coca de Folgueroles met dit brood de Superior Taste Awards in Brussel gewonnen!

Kijk hier een video over hoe de speciale ‘Cocas’ worden gemaakt!

Tip!
Coca brood heeft weinig nodig. Besprenkel wat Arbequina olijfolie op het verse brood van Las Folgueroles en je hebt een top gerechtje waarvoor je gasten met plezier terug komen. Deze Andalusische arbequina olie is ook nog eens nieuw in ons assortiment en is zeker de moeite waard om te proberen.

Artikelnummer: 6-0011

Meer weten over onze Spaanse producten en artikelen? Klik dan hieronder voor meer informatie. Interesse in onze producten en wil je de producten proeven? Neem dan gerust contact met ons op via info@laventa.nl of bel 020 630 6950.
Fijn weekend!

Horeca evenement