Samen sterk op de Horecabeurs in Goes!

Was je er ook bij?

Om onze producten aan iedereen te kunnen verkopen werkt La Venta al jaren samen met VHC. Hierdoor kunnen particulieren en klanten met de kleinere onderneming ook genieten van Spaanse kwaliteitsproducten! Op 4 en 5 maart stonden wij daarom voor VHC Kreko op de beurs in Goes. Was jij er ook bij? Tijdens de beurs was er volop aandacht voor lokaal geproduceerde ingrediënten en streekproducten. Waarin kwaliteit en authenticiteit voorop staan gevolgd door service en loyaliteit. Was jij er ook bij of ben je benieuwd naar de sfeer? Bekijk hieronder de leuke foto’s!

Was je er niet bij op de beurs in Goes, maar wil je wel onze producten proeven? Dat kan! Ga naar www.laventa.nl voor meer informatie. Was je er wel bij op de beurs in Goes en heb je onze producten geproefd en wil je klant worden bij La Venta Groothandel?

Klik dan op de button hieronder en vul het inschrijfformulier hieronder in en mail het naar info@laventa.nl. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Actie!

Queso mezcla tierno grande (Art.nr: 4-0005)
ACTIE: 1+1 GRATIS!
Deze actie is geldig zolang de voorraad strekt

De Kaas van Sanabria is een heerlijke zachte kaas bereidt van gepasteuriseerde koe- en schapenmelk. De kaas is perfect voor een kaasplankje gecombineerd met een heerlijk wijntje!
Het is daarbij ook nog eens mogelijk om de kaas frituren.

Bereidingswijze:

  • Je snijdt de kaas eerst in kleine blokjes
  • Haal de blokjes door de bloem dan door de eigeel en vervolgens  door paneermeel.
  • Nu zijn ze klaar om te frituren.

Of je de kaas nu frituurt of niet ze zijn beide lekker voor op de borrelplank.
Tip: Combineer de kaas met de honing van Olaya.

Deli shops opgelet!

De honing van Olaya is namelijk een verrijking voor elke delicatesse winkel. En is nu nieuw in ons assortiment.

Afkomstig van bijen die leven in de woeste bossen en gebergtes in Noord-Spanje. Deze oer-smaken proef je echt terug en zullen zich voor altijd in je geheugen griffen! Zó lekker dat het eigenlijk zonde is om met iets anders te eten. Maar mocht je een restaurant hebben combineer het dan met kaassoorten als manchego, 3-melkkaas of gefrituurde kaas. Ook heerlijk om te sprenkelen over desserts, pannenkoeken, geglaceerde groenten zoals worteltjes… noem maar op!

Waarom Olaya?  

Olaya is een familiebedrijf midden in de ongerepte natuur van Asturië. De familie is gespecialiseerd in het selecteren van de beste plekken voor het plaatsen van hun bijenkassen, met als resultaat een honing van een onmiskenbare hoge kwaliteit. Oma plakt nog trouw elke dag de etiketjes op de potten terwijl de kinderen in het veld aan het werk zijn. Dit kan in hun grotten zijn, in de bergen, in de vallei of het bos. Elke regio zorgt weer voor een andere bijzondere geur en smaaksensatie. Neem bijvoorbeeld miel de castaño (kastanje) waar de honing gewonnen wordt van de dauwdruppels die op de bladeren zitten. Dit geeft een prachtige nootachtige smaak. Hoe bijzonder toch?

Momenteel kun je kiezen uit de volgende soorten
Miel de Castaño: 30-2001

Ambachtelijk verzamelde honing afkomstig uit de kastanje bossen in Asturië. Deze honing is amberkleurig en heeft een intense bloemensmaak met een vleugje kastanjes en droog hout.

Miel de Brezo: 30-2002:

Deze honing is donker amberkleurig en heeft een intense bloemensmaak met een vleugje paddenstoelen- en herfstbladerensmaak. En is ook weer een 100% natuurlijke honing.

Miel de Bosque: 30-2003

Deze honing is donker van kleur en heeft een intense bloemensmaak. De structuur van deze honing is stevig en licht gekarameliseerd.
Koken met La Venta!
Lagrima Iberico (ribvingers) sous-vide
Kant en klaar te bestellen onder artikelnummer 11-0001.

Koken met La Venta!
Lagrima Iberico (ribvingers) sous-vide
Kant en klaar te bestellen onder artikelnummer 11-0001.

Was je er ook bij?

Zelf maken? Kijk deze video en volg dan onderstaand recept voor 1 kilo.

Ingrediënten:

-1 kilo lagrima Iberico (2-1108)
-3 gram pimentón picante (5-0062)
-3 gram sal Marina (5-0071)
-5 tenen knoflook (5-0001)
-30 gram olijfolie (6-0006)
-1 gram zwarte peper
-2 gram komijn
-34 gram citroensap
-1 gram peterselie
-40 gram boter

Bereidingswijze:

Stap 1: Ontdooi de Lagrima’s
Stap 2: Mix alle ingrediënten in een bak en maak er een geheel van met de staafmixer.
Stap 3: Meng de marinade met de ringvingers.
Stap 4: Garen op 72 graden, 100% stoomstand voor 10 uur.

Heb je vragen of opmerkingen stuur ons een DM of mail naar info@laventa.nl. Wij helpen je graag met het bereiden van dit heerlijke gerecht.

Heerlijk product voor jouw restaurant

Schoongemaakte SEPIA (Art.nr 9-0209)
Verkrijgbaar per doos van 10 kg
Sepia (zeekat in het Hollands) is een zeer smaakvolle inktvis. Het vlees van de Sepia is lekker dik en niet taai. De sepia uit ons assortiment is super vers en kun je heerlijk stomen, bakken, grillen of zelfs RAUW consumeren! De zilte en licht zoetige smaak gaat goed gepaard met citroen en knoflook.

Handig! De sepia van La Venta is al helemaal voor jou schoongemaakt. Dit bespaart een hoop tijd want het is een monnikenwerk om deze vis goed schoon te krijgen.

Specificaties: – Maat: 1/2 – Glazering: 30% – Herkomst: FAO 51 (Indische oceaan) – Invrieswijze: IQF

Een heerlijk gerecht met zeekat
Bruchetta con Sepia.

Ingrediënten:

– 800 gram zeekat (art.nr 9-0209)
– 4 teentjes knoflook (art.nr 5-0001)
– 1 snee Desem brood (art.nr 8-0039)

Voor de marinade

– 50 ml olijfollie arbequina (6-0011)
– Natuurlijk zeezout (5-0071)
– Peper
– 10 gram dille
– 10 gram peterselie
– 5 gram bieslook
– 1 rode chilipeper

Bereidingswijze:       

  1. Snij de sepia in reepjes of stukjes wat je maar lekker vindt. De poten kun je apart bewaren en bijvoorbeeld frituren.

  1. Doe de sepia en de knoflook (fijngemaakt), kruiden, olijfolie, peper en zout in een kom en laat marineren in de koelkast. 2 uurtjes is genoeg.

  1. Snijd een snee van het desembrood, besprenkel met olijfolie en maak krokant op de bakplaat of oven.

  1. Wrijf het brood in met een teentje knoflook.

  1. Haal de stukken sepia uit de marinade en gril ze 4 minuten per kant.

  1. Beleg elke bruchetta met sepia en druppel er nog wat olijfolie of salsa verde overheen.

Werk af met extra fijngesnipperde peterselie, dille en bieslook. En serveren maar!

Horeca evenement