Deze week hebben we weer meerdere proeverijen mogen geven. Deze week in de nieuwsbrief hebben we meerdere acties, heerlijke keukentips en lees je meer over proeven in de keuken bij La Venta.

Actie! 

Nu bij aankoop van twee lácones, ontvangt u één passende kleine houten hamhouder gratis!

Artikelnummer Lacon: 2-0091

Wat is Lacón? 

De lacón die wij verkopen is een typisch Galicische schouderham (met bot) van het duroc varken. De ham wordt na het zouten gekookt en vervolgens weer ontzout. Dit ambachtelijke proces maakt de smaak van de ham mooi zacht en licht zout. Kortom, de ideale basis voor een gerecht.

Hoe bereid je dit gerecht?

Er zijn verschillende manieren om dit gerecht te bereiden. Lees hieronder wel 4 verschillende opties voor jouw restaurant!

De lacón a la Gallega 

Ingrediënten
Lacón cocido (art. nr 2-0091)
Pimentón (art.nr 5-0060)
Olijfolie extra virge (art.nr 6-0006)
zeezout (art.nr 5-0071)
aardappels

•bereidingswijze
stap 1: Kook aardappels en snijdt in dikke plakken.
stap 2: Markeer plakjes Lacón op de bakplaat.
stap 3: Leg de aardappelschijfjes in ronde vorm op een plank en leg hier de Lacón op.
stap 4: Maak af met olie, zout & pimentón.

Gekonfijte Lacón 

1. Maak inkepingen in de Lacón en marineer hem.
2. Nu gaat hij 3 uur in de oven op 150 graden.
3. Giet zoete witte wijn over het vlees en verlaag de temperatuur naar 140 graden en laat nog een uur braden.
4. Verlaag nu de temperatuur naar 120 graden en gaar nog 2 uur door.

Chorizo sidra & Lacón (Zie foto links) 

Blijf in Galicische sferen en combineer de Lacón met onze chorizo sidra (art.nr 11-0002)
1. snijd plakken van de Lacón en kook in een pan met varkensfond.
2. Voeg de helft van het kookvocht toe aan een andere pan en kook hierin de aardappels en chorizo. Voeg na een half uur raapstelen toe en kook nog 10 min.
3. Serveer alles samen op een bord en besprenkel met olijfolie.

Pintxo met Tetilla (Zie foto rechts)

1. Maak een toast van barra Gallega.
2. Doe hier een plakje tetilla op>plakjes Lacón>zeezout>olijfolie>pimentón

Ook zo benieuwd naar onze producten?

Kom een keer proeven bij ons in de keuken en laat je inspireren door onze heerlijke Spaanse producten!

Heerlijke Spaanse authentieke producten maken het verschil voor de beleving van uw onderneming door uw gasten of klanten. Ze komen speciaal bij u terug om weer te genieten van die overheerlijke Pulpo, de Croqueta met Iberico Jamon of voor die intense smaak van de Ailioli de Ajo Negro.

De bijzondere smaken uit de Spaanse keuken zijn het fundament van uw succes. La Venta heeft een groot assortiment waaruit u kunt kiezen. Wij kunnen ons voorstellen dat er nog heel veel te ontdekken is.

Wij helpen u graag om een juiste te keuze maken van artikelen waarmee u hoge punten scoort bij uw publiek. We weten als geen ander de juiste smaken en producten met elkaar te combineren en wat goed past bij uw concept. En dat allemaal voor een goede prijs die past bij de hoge kwaliteit die wij aan onze klanten leveren.

Meer informatie? Klik op de button hieronder of neem contact met ons op via info@laventa.nl of bel 020 630 6950

BBQ tip!  

Spareribs van La Venta Keuken 

Artikelnummer: 11-0039

Ibérico buikribs, gemarineerd en langzaam sous-vide gegaard. Buikribs zijn precies wat ze in Amerika onder spareribs verstaan. Deze ribben zijn breed, aan de plattere kant en het vlees is wat vetter van smaak.

Bereidingswijze van de spareribs
Ontdooien en op kamertemperatuur laten komen. Haal de ribs uit de verpakking en verwarm ze in een pan op hoog vuur, of in de oven op circa 250 graden gedurende 5 minuten. Met de vloeistof in de zak kun je een saus maken. Wij raden aan om het te deglaceren met een beetje witte wijn en deze saus te binden met een beetje boter.

Wijn voor het gerecht

Bij La Venta hebben we heerlijke wijnen om toe te voegen bij de spareribs. Zo ook de Rueda Mania Verdejo vintage. Deze wijn is 100% gemaakt van echte verdejo druiven. De wijn komt uit de streek Rueda (D.O).

Heerlijk voor bij een cocktail!

Manzanilla olijven naturel zonder pit.

Artikelnummer: 7-1005

Groene Manzanilla olijven naturel zonder pit. Deze typische groene olijf uit Sevilla, Spanje, is redelijk groot en vlezig. Manzanilla betekent ‘kleine appel’ in het Spaans en dankt deze benaming aan zijn vorm, die bolvormig is en lijkt op een appel.

Zijn grote bekendheid dankt de olijf voornamelijk aan de toevoeging aan cocktails. Het is een echte klassieke martini-olijf. Hoewel deze soort voornamelijk als tafelolijf dient, komt er ook steeds meer olijfolie van dit ras op de markt. De olie heeft een hoge kwaliteit met een zeer karakteristieke smaak.

De Manzanilla olijven worden voornamelijk geteeld in de Spaanse provincies Sevilla en Huelva (Manzanilla Sevillana) en Extremadura (Manzanilla Cacereña). Maar ook in andere landen, zoals de Verenigde Staten, Portugal, Argentinië, Australië en Israël, teelt men tegenwoordig deze olijf.

De Spaanse Manzanilla is de meest voorkomende van alle olijven vanwege de hoge fruitopbrengst van zijn boom.

De olijfboom heeft een kleinere afmeting, daarom is deze perfect voor intensieve beplanting. De vrucht is middelgroot, heeft een afgeronde vorm en weegt tussen de 2 en 5 gram. De olijf heeft vlezige textuur met een zilte, bittere smaak met rokerige tonen van nootachtige amandel.

Bestel de olijven op www.laventa.nl en laat jouw gasten genieten van een heerlijke martini met Spaanse olijven!

Horeca evenement