Lente-editie van La Venta!

Deze week in de lente-editie van La Venta meer informatie over ons volgende evenement, voorjaarsrecepten voor inspiratie voor de menukaart, leuke acties en informatie over hoe Pasen wordt gevierd in Spanje. 

Ben jij er ook bij?

25 en 26 maart is het zover, de Noord-Hollandse horecabeurs vindt weer plaats in Alkmaar. Samen met VHC staan wij met al onze heerlijke producten weer op de beurs.

Waarom is dit interessant voor jou?

De Noord-Hollandse Horecabeurs is dé plek om inspiratie op te doen. Duizenden horecaprofessionals zullen je inspireren met hun hapjes en drankjes.

Hoe maak jij het verschil aankomend horecaseizoen?

Op de beurs staan wij bij VHC. Op de beurs vertellen we graag na kennismaking welke producten het beste passen bij jouw horecaonderneming. Met onze unieke producten kun jij indruk maken op de klanten!

Hoe krijg je toegang tot het evenement?

Een toegangsbewijs naar het evenement is gratis. Je ontvangt volgens de Noord-Hollandse Horecabeurs een uitnodiging. In maart 2024 versturen zij een beurskrant met daarin registratiecodes naar horecaprofessionals in Noord-Holland. Met de registratiecode kun je via de website van de Noord-Hollandse horecabeurs de toegangskaarten bemachtigen. Heb je geen uitnodiging ontvangen, maar wil je wel naar de beurs komen? Vraag een registratiecode op via info@nhh-beurs.nl.
Wij kijken er naar uit om iedereen die naar het evenement komt te inspireren met onze ambachtelijke Spaanse producten!

Goed om te weten!

Datum:
25 maart 11:00 – 18:00
26 maart 11:00 – 18:00

Locatie:
AFAS Stadion
Stadionweg 1, Alkmaar
Stand: B49

Horecabeurs

Profiteer nu mee met deze actie!

Nu onze heerlijke kookwijn te bestellen met 15% korting!

Kookwijn rood 2ltr (art.nr 6-9001)
Kookwijn wit 2ltr (art.nr 6-9002)

Witte en rode kookwijn voor de bereiding van verschillende gerechten. Ideaal om te gebruiken bij het marineren, stoven of koken.
Het is aan te raden om de wijn te bewaren op een koele droge plaats, beschermd tegen direct zonlicht.

Nieuw product!

Inspiratie voor de lunch/ borrelkaart.

Chorizo Pamplona extra
Art.nr: 2-0075
Mist er iets op de lunch/borrelkaart? De worst van Pamplona is de perfecte toevoeging!

De typische dikke worst komt uit Pamlona en is gemaakt van fijngemalen mager en vet varkensvlees, paprikapoeder, zout en knoflook. Naast dat de worst los heel lekker is, is de worst ook heerlijk op een vers gebakken broodje. De worst is bij kinderen ook favoriet, dus komen er veel gezinnen in jouw restaurant? Dan is deze worst zeker een toevoeging het assortiment!
Ga nu naar www.laventa.nl en bestel de worst op artikelnummer: 2-0075.

Wist je dat….

In Spanje ze Semana Santa vieren! Dit is de week voor Pasen en wordt groots gevierd. Semana Santa begint op de laatste dag van de vastentijd. In deze week zijn er processies (godsdienstige plechtigheid in de vorm van een optocht) door de hele stad. Deze week staat in het teken van boetedoening en de dood en wederopstanding van Jezus Christus.

Het is dan ook zeker een aanrader op naar Spanje te gaan in deze tijd. Door de smalle straten lopen broederschappen met grote tronen op hun schouders met daarop heiligenbeelden. Om de broederschappen lopen muzikanten.

De tronen worden gedragen door ongeveer 15.000 dragers. De dragers zijn gekleed in mantels en hoge puntmutsen, capirotes, sandalen of blote voeten.

Tijdens deze week moet er natuurlijk ook gegeten worden.

Sopa de Ajo (Knoflooksoep), ook wel Castiliaanse soep genoemd, is een makkelijk recept dat traditiegetrouw rond Semana Santa gegeten wordt. Serveer met blokjes ham of croutons.
Ingrediënten:
– 3 teentjes knoflook (Art.nr 5-0001)
– 200 gr Barra Gallega (Art.nr 8-0001)
– 700 ml Caldo de Cocido (Art.nr 10-0001)
– 1 eetlepel Pimenton dulce (Art.nr 5-0061)
– Extra virge olijfolie (Art.nr 6-0011)
– Sal Marina (Art.nr 5-0071)
– 3 eieren

Bereiding:

– Hak de knoflook fijn en bruin met olijfolie in een ruime pan op laag vuur.
– Scheur het brood in gelijke stukjes en voeg toe aan de pan. Roer tot al het brood de olie heeft opgezogen.
– Voeg het paprikapoeder toe, roer en voeg de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat daarna nog 10 minuten op middelhoog vuur koken.
– Klop de eieren in een aparte kom en voeg al roerend met een vork toe aan de soep. Zo ontstaat er draadjes.En de soep is klaar om te serveren!

Eindelijk is het zover, de lente is begonnen! Daarom hebben wij voor jullie deze week een heerlijk voorjaarsgerecht.

Picadillo de chorizo

Ordernummer: 2-0052

Picadillo de chorizo is het gemarineerde vlees waarmee de chorizo wordt gevuld, maar dan zonder omhulsel. Het is een gehakt dat voor consumptie verwarmt dient te worden.

Gerechtje met picadillo de chorizo.

Een heel simpel en snel gerecht met de picadillo de chorizo.

Benodigdheden:

  • Picadillo de chorizo (Art.nr 2-0052)
  • Tomatensaus (Art.nr 30-3001)
  • Olijf zonder pit (Art.nr 7-1023)
  • Rijst (Art.nr 5-0010)

Bereiding:

  • De aceituna gordal (olijven) in kleine stukjes snijden.
  • Verwarm de picadillo de chorizo en voeg de tomatensaus eraan toe.
  • Kook de rijst.
  • Voeg de gesneden olijven toe aan de tomatensaus en de chorizo.
  • Leg alles op een bord en je hebt een heerlijk gerecht
Horecabeurs

Aankomend evenement

25 en 26 maart is het zover. de Noord-Hollandse Horecabeurs in het AFAS stadion. Voor meer informatie ga naar www.nhh-beurs.nl. Neem ook een kijkje op onze website bij actualiteiten voor meer informatie over onze aankomende evenementen!

Horeca evenement