De laatste masterclasses ham snijden van dit jaar zijn inmiddels een feit. In samenwerking met onze leverancier Beher hebben we weer een waardevolle week neergezet, waarin werd uitgelegd hoe je een Spaanse Iberico ham ambachtelijk met de hand kunt snijden en professioneel presenteren.

Terugkijkend op deze week kunnen we wel stellen dat deze week net even anders was dan anders. Zo hebben we veel van onze trouwe klanten op bezoek gehad, maar ook weer kennis mogen maken met een aantal nieuwe gezichten. We merken dat het voor veel horeca ondernemers uitdagende tijden zijn. Het werd een leerzame dag, met lekker gerechtjes, drankjes en vooral een warm samenzijn met gelijkgestemden. Dit was ook meer dan welkom in deze tijd voor deze horecaondernemers.

Het échte Spaanse genieten zit ‘m voor ons niet alleen in lekker en goed eten, maar ook in het creëren van momenten van verbinding en samenzijn.

Bezoek van Beher en Sansueña

Als kers op de taart kregen we de volgende generatie van het familiebedrijf Beher te gast samen met één van hun beste cortadores. Zij vertelden zeer uitgebreid over hun werkwijze en welke verschillen er tussen de hammen zijn. Uiteraard werd er geproefd en kregen we uitleg over hoe en waardoor deze smaken van de ham tot stand kwamen. Daarna was er tijd om zelf te oefenen.

Ook onze leverancier van de heerlijke Sansueña kazen uit Zamoro was meegekomen uit Spanje om onze klanten kennis te laten maken met hun kwaliteitsproducten.

Tijdens de lunch kregen onze gasten de kans om verschillende gerechten te proeven zoals carpaccio, wangentjes, secreto, pulpo en nog veel meer. Dit allemaal onder het genot van een aantal populaire Spaanse wijnen en bieren. Zo viel de Attelea tinto Crianza bijzonder goed in de smaak.

Feria La Venta

Inmiddels worden er al volop plannen gemaakt voor het nieuwe jaar. Begin april pakken we uit met een feestelijk evenement ‘Feria La Venta’. Op deze dag ontdekken onze klanten bekende en nieuwe smaken van onze leveranciers. Er wordt van alles geproefd: hammen, worsten, Iberico varkensvlees, kazen, olijven en verschillende wijnen en bieren. Het wordt vooral een feestelijke dag met muziek, lekker eten en een kooktoernooi.

Wil je je als klant van La Venta hier alvast voor aanmelden? Stuur dan een e-mail naar info@leonards16.sg-host.com

José Pozuela legt hoe de ham te snijden
Pulpo hapjes
Iberico Jamon etiquetta Roja