Het mooie weer komt er nu echt aan! Lees snel verder voor inspiratie en unieke recepten, we gaan met Jose naar Spanje en hebben een hele leuke actie!

Ten eerste hebben we een frisse actie om het terras seizoen te vieren!

Actie: 1 + 1 GRATIS op de Biologische Gazpacho!

Art.nr: 5-1100
Heerlijke Gazpacho gemaakt van biologische tomaten, paprika’s, komkommer, knoflook, extra virgen olijfolie, wijnazijn, brood en zout. Mooie en frisse start van uw tapasmaaltijd of gewoon lekker tussendoor.

Met Jose naar Spanje

Ten tweede hebben we weer heerlijke nieuwe producten bij La Venta!

Nieuw product!

Art.nr: 14-0037

Mahou Rosé is een bier met fruitige accenten. Het is een rosé Lager met een verfrissend karakter en kenmerkt zich door de balans in fruitige tonen, bitterheid en body. Perfect voor drinkers die openstaan voor nieuwe smaken en opzoek zijn naar een verfrissend biertje met milde bitterheid.
Dit biertje is met zijn verfrissende, fruitige karakter perfect voor op het terras!

Met Jose naar Spanje

Omdat het net Moederdag is geweest hebben we deze week een recept dat elke Spaanse moeder kent en wat ook nog eens makkelijk te maken is.

Wist je dat…

Diá de la Madre (Moederdag)
Moederdag in Spanje exact hetzelfde is als in Nederland. Net als in Nederland wordt de moeder in de watten gelegd. In Spanje vieren ze Moederdag alleen een weekje eerder dan in Nederland, namelijk 5 mei.

Lekker hapje voor op het terras!

Een recept dat elke Spaanse mama uit haar hoofd kent. Huisgemaakte ham kroketjes. Met de ibérico hamblokjes van La Venta.

Art.nr: 11-0036

Ingrediënten:

  • 2 kopjes volle melk
  • 70 gram meel
  • 70 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 90 gram taquitos de Jamón (ibérico hamblokjes) (Art.nr..)
  • ½ Gesnipperde ui
  • Zout, peper & nootmuskaat naar smaak

Bereiding: 

Stap 1: De massa

– Smelt de boter in een pan. Als de boter gesmolten is fruit je de ui goudbruin.
– Voeg de ham toe en laat 1 minuut pruttellen.
– Voeg dan de bloem toe en roer totdat alles een mooi geheel is geworden.
– Laat 4 minuutjes rustig bakken en voeg al roerend met een garde de melk toe.
– Blijf constant roeren totdat je een dikke massa hebt gekregen. Voeg dan de peper, zout en nootmuskaat toe. Meng met de massa en laat het geheel nog iets indikken.
– Vet een (plastic)bak in met een beetje olijfolie en laat hier de massa in afkoelen.
– Dek af met plasticfolie. Als het op kamertemperatuur is gekomen zet je de bak twee uur in de koelkast.

Stap 2 paneren

– Mix de eieren met een snuf zout en een scheutje water.
– Proportioneer de kroketten door de massa in blokjes te snijden.
– Vet je handen in met olijfolie en geef de kroketjes de gewenste vorm.
– Haal ze door het paneermeel en vervolgens door het eimengsel en dan weer door het paneermeel.
– Nu zijn ze klaar om te frituren!

Geen tijd om het zelf te maken?

Probeer dan de Ibérico ham croquetas van Luxury Tapas
Croquetas cremosas de jamón Ibérico
Art.nr: 3-0048

Met Jose naar Spanje

Extra romige Ibérico ham kroketjes. Deze kroketjes zijn om ambachtelijke wijze geproduceerd. Het gemiddelde gewicht per kroketje is 35 gram.

Gebruiksadvies: Op hoge temperatuur frituren tot de kroketjes gebruind van kleur zijn. Daarna 2 minuten laten rusten en serveren. Niet laten ontdooien voor gebruik. Verkrijgbaar per zak van 1 kilo.

De afgelopen weken hebben we zowel het damhertenvlees als het vlees van het Wild zwijn besproken in de nieuwsbrief. Nu is het de beurt aan het vlees van het edelhert. Wij hebben heerlijke producten van het edelhert, die je nu kunt bestellen in onze webshop!

De producten van Cárnicas Valmorisco

Hertenvlees wordt beschouwd als een van de gezondste en magerste rode vleessoorten. Het wordt gekenmerkt door zijn intense smaak en veelzijdigheid als het gaat om het meenemen naar de keuken. De eigenschappen zijn onder meer het lage vetgehalte en het hoge gehalte aan eiwitten en B-vitamines. Naast dat het vlees heel lekker is, is het vlees dus ook nog eens heel gezond.

Het is namelijk van nature vet- en cholesterolarm en licht verteerbaar. Dankzij de grote bewegingsvrijheid van de wilde dieren is dit vlees goed doorbloed en heeft het daardoor een diep bruinrode kleur met een mooie volle smaak. Het vlees van wild hert is grover van structuur en heeft een sterkere wildsmaak dan gefokt hertenvlees, dat fijner van structuur van smaak is.
Het vlees van het edelhert

Lomo de Ciervo

Art.nr: 2-0200

Het mooiste stukje vlees van het edelhert is de rugfilet: Botermals, heerlijk mager en fijn van structuur. Het is ook nog eens super makkelijk om te bereiden. Grill het kort op de plaat en beleg er bijvoorbeeld een rustiek broodje mee zoals de gourmet Gran Reserva
(Art.nr 8-0018).

Met Jose naar Spanje
Met Jose naar Spanje

Solomillo de Ciervo

Art.nr: 2-0201

Haasbiefstuk van het volwassen edelhert: De hertenhaas of haasbiefstuk is de meest malse spier van het hert en komt uit de rug, bij de lende. Schroei de biefstuk tijdens het bakken snel dicht en houdt het vlees in beweging. Na het bakken even laten rusten in aluminiumfolie.

Ragout de Ciervo Extra

Art.nr: 2-0202

Premium ragout van het volwassen Edelhert. Voornamelijk afkomstig van het achterbeen en de schouder. Ideaal voor een stoofpotje

Met Jose naar Spanje

Bestel de heerlijke producten van Cárnicas Valmorisco via de button hieronder!

We sluiten af met de reis naar Spanje met Jose 

Deze week is José naar Spanje gevlogen om inspiratie op te doen voor nieuwe producten. Hij ging naar Salón Gourments.
Salón Gourmets is de belangrijkste jaarlijkse showcase voor high-end eten en drinken. Op de beurs zie je in elk hoekje waar je kijkt de meest bijzondere producten. Van de meest traditionele producten tot de nieuwste trends , uitsluitend gericht op gastronomie.

Naast dat Jose zich onderdompelde in de lekkerste producten en als doel had veel inspiratie op te doen voor La Venta, kwam hij ook bekende tegen op de beurs!

Zo kwam hij verschillende fabrikanten van La Venta tegen, zoals Carolina die er stond voor Ruiz Torres en waren de jongens van Iber cocktail en La Abuela Candida (in Nederland en in ons assortiment heet la Abuele candida ‘’Luxury tapas’’) ook aanwezig! Heel leuk om weer met de mensen te praten die de producten van La Venta met veel zorg produceren.

Verder deze week zal Jose nog op locatie langs verschillende fabrikanten gaan om nog meer inspiratie op te doen!

Bij La Venta zijn wij continue opzoek naar vernieuwing om ervoor te zorgen dat onze klanten de beste kwaliteit producten kunnen krijgen. Meer weten over wat voor lekkers José heeft gevonden? Lees dan ook onze volgende nieuwsbrief waar Jose naar de fabrieken gaat en ons de lekkerste producten laat zien en misschien wel binnenkort bij La Venta te bestellen zijn!

Let op!
Lieve mensen,
Donderdag van Hemelvaartsdag en maandag van Tweede Pinkster worden er geen werkzaamheden verricht vanuit La Venta. Routes van beide dagen zijn anders ingedeeld. Zorg er dus voor dat je op tijd producten besteld.