Welkom in de La Venta keuken!

Ontdek onze recepten

Wist je dat…

Diá de la Madre (Moederdag)

Moederdag in Spanje exact hetzelfde is als in Nederland. De moeder wordt in de watten gelegd. In Spanje vieren ze Moederdag alleen een weekje eerder dan in Nederland, namelijk 5 mei.

Het Moederdagrecept van La Venta die elke moeder in Spanje uit haar hoofd kent!

Een recept dat elke Spaanse moeder uit haar hoofd kent. De Huisgemaakte ham kroketjes. Met de ibérico hamblokjes van La Venta

Artikelnummer: 11-0036

Ingrediënten:
  • 2 kopjes volle melk
  • 70 gram meel
  • 70 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 90 gram taquitos de Jamón (ibérico hamblokjes) (Art.nr: 11-0036)
  • ½ Gesnipperde ui
  • Zout, peper & nootmuskaat naar smaak
Bereiding:

Stap 1: De massa

  • Smelt de boter in een pan. Als de boter gesmolten is fruit je de ui goudbruin.
  • Voeg de ham toe en laat 1 minuut pruttellen.
  • Voeg dan de bloem toe en roer totdat alles een mooi geheel is geworden.
  • Laat 4 minuutjes rustig bakken en voeg al roerend met een garde de melk toe.
  • Blijf constant roeren totdat je een dikke massa hebt gekregen. Voeg dan de peper, zout en nootmuskaat toe. Meng met de massa en laat het geheel nog iets indikken.
  • Vet een (plastic)bak in met een beetje olijfolie en laat hier de massa in afkoelen.
  • Dek af met plasticfolie. Als het op kamertemperatuur is gekomen zet je de bak twee uur in de koelkast.

Stap 2 paneren

  • Mix de eieren met een snuf zout en een scheutje water.
  • Proportioneer de kroketten door de massa in blokjes te snijden.
  • Vet je handen in met olijfolie en geef de kroketjes de gewenste vorm.
  • Haal ze door het paneermeel en vervolgens door het eimengsel en dan weer door het paneermeel.
  • Nu zijn ze klaar om te frituren!

Geen tijd om het zelf te maken? Probeer dan de Ibérico ham croquetas van Luxury Tapas

Croquetas cremosas de jamón Ibérico 1kg

Art.nr: 3-0048

Extra romige Ibérico ham kroketjes. Deze kroketjes zijn om ambachtelijke wijze geproduceerd. Het gemiddelde gewicht per kroketje is 35 gram.

Gebruiksadvies: Op hoge temperatuur frituren tot de kroketjes gebruind van kleur zijn. Daarna 2 minuten laten rusten en serveren. Niet laten ontdooien voor gebruik. Verkrijgbaar per zak van 1 kilo.

Wil je meer informatie ontvangen over onze Spaanse producten, onze prijzen of iets anders? Neem dan gerust contact met ons via info@laventa.nl of stel je vraag via het contactformulier op onze website.