Iedereen heeft toegang tot alle schatten die zij te bieden heeft. Maar de manier waarop vis wordt gevangen en hoe het wordt geselecteerd, geconserveerd en gedroogd, is iets wat geen enkel volk mooier kan dan de Spanjaarden. Vis is dan ook niet weg te denken uit de Spaanse keuken. Je denkt al snel aan calamares of gambas.

Maar ooit gehoord van gekookte lengkuit? Of gerookte tonijnbuik (die met de hand gevangen is), scheermesjes die één voor één uit het zand worden geplukt en vervolgens met een aardappelmesje schoongemaakt worden. Geduld en liefde voor het vak zijn de hoofdingrediënten waarmee onze visleveranciers werken.

Pulpo soldaatjes met Salsa Americana

Baby Pulpo, klein.. snel klaar en super lekker.
Ideaal voor een pintxo dus! Maar ook zeker leuk in een paella of als tapa. Ook is baby octopus makkelijk te frituren. Dit ziet er echt geweldig uit en is ook nog eens super lekker. Een pikantje haalt het beste uit de pulpo naar boven. Daarom is onze favoriete combinatie met de Salsa Americana.

Benodigdheden:

baby octopus (9-1049)
grof zeezout (5-0071)
pimenton (5-0062)
knoflook (5-0001)
tomaat (5-0007)
brandy (5-0010)
olijfolie (6-0002)

Bereidingswijze:

Stap 1
Marineer de octopussen met zout, pimenton en olijfolie.

Stap 2: De Salsa Americana

  • Fruit een handje fijn gesneden knoflook en ui in een ruime pan. Als je het wat pittiger wilt maken kun je er gedroogde pepers aan toevoegen. Bind met een eetlepel bloem.
  • Goed roeren. Voeg de tomaat in kleine blokjes eraan toe. Als het lekker pruttelt mag de Brandy erbij. Laat de alcohol vervliegen en voeg dan de Fumet de Marisco eraantoe.
  • Geef het de tijd om lekker in te koken. Om er een mooie gladde saus van te maken haal je het geheel door de zeef.

Stap 3: Bakken en opbouwen

  • Bak de octopusjes kort in een pan met een beetje knoflook.
    opbouwen
  • Giet een streep saus op een bord. Maak de pulpo vast aan een blokje gekookte aardappel door een lange satéprikker door het midden van het hoofdje te steken. Maak af met wat peterselie en bestrooi met pimenton.