Iedereen heeft toegang tot alle schatten die zij te bieden heeft. Maar de manier waarop vis wordt gevangen en hoe het wordt geselecteerd, geconserveerd en gedroogd, is iets wat geen enkel volk mooier kan dan de Spanjaarden.

Vis is dan ook niet weg te denken uit de Spaanse keuken. Je denkt al snel aan calamares of gambas. Maar ooit gehoord van gekookte lengkuit? Of gerookte tonijnbuik (die met de hand gevangen is), scheermesjes die één voor één uit het zand worden geplukt en vervolgens met een aardappelmesje schoongemaakt worden. Geduld en liefde voor het vak zijn de hoofdingrediënten waarmee onze visleveranciers werken.

Pintxos gerookte zalmstaart

Warm gerookte zalmstaart met berulas & flor de queso

De gerookte zalmstaart van La Venta is duurzaam gekweekt in de Fjorden van Noorwegen.

Al drie generaties lang wordt er op dezelfde ambachtelijke wijze gerookt in rooktonnen. Het geheime familie recept is van vader op zoon overgebracht..
Als de zalm uit het water wordt gevist is hij binnen drie dagen gerookt. Ook zijn er geen injecties met smaak of rook toegepast. Na het rookproces is de zalm direct vacuüm verpakt en diepgevroren.

Waarom juist déze zalm?

Dit product is uniek omdat de zalm bij het vangen niet meteen ingevroren is. Veel andere vissers zijn verplicht dit te doen, maar omdat de rookplaats zo dichtbij is, kan onze zalm snel worden gedroogd. Deze versheid proef je terug in het prachtige vetgehalte en de pure smaak. Niet te vergelijken met andere gerookte zalm soorten.
Maak er gevulde eitjes mee, een luxe salade, empanadas of verwerk het lekker in een revuelto (roerei), pasta, risotto.. etc Wat je ook met dit product doet, je blijft de pure smaken proeven…eikenhout, rook, de vettige zalm & de zee.

Pintxos gerookte zalmstaart

Pintxos: Warme gerookte zalmstaart met berulas en flor de queso

Producten:

Gerookte zalmstaart (9-0032)Pintxos gerookte zalmstaart
Crystal flute brood (8-0002)
Berulas (5-0024)
Sansueña puntje (4-0303)
Olijfolie extra virge (6-0001)
Extra ingrediënten
Cream cheese

Bereidingswijze:

1. Ontdooi de zalmstaart.
2. Maak toast van de crystal flute.
3. Maak een ”flor de queso” een kaasbloem van de Sansueña (een manchego van 12 mnd is hier ook goed voor te gebruiken) door met een scherp mes langs de breedte van de kaas te schaven.
4. Maak de zalm fijn met een vork. meng met een beetje citroensap, peper en eventueel wat dille. De Berulas hak je in kleine stukjes en meng deze met de zalm.

Opbouwen:

Sneetje brood>cream cheese>zalmmengsel>flor de queso> optioneel: besprenkelen met olijfolie extra virgen.

Tip!

Niet zo’n fan van Berulas? Verruil ze voor fijn gehakte Artisjok (5-0050)

Heb je een vraag over een van onze producten? Stuur ons dan een mailtje via info@laventa.nl. Wil je graag klant worden bij La Venta? Dat kan! Vul hier het inschrijfformulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen!