Iedereen heeft toegang tot alle schatten die zij te bieden heeft. Maar de manier waarop vis wordt gevangen en hoe het wordt geselecteerd, geconserveerd en gedroogd, is iets wat geen enkel volk mooier kan dan de Spanjaarden. Vis is dan ook niet weg te denken uit de Spaanse keuken. Je denkt al snel aan calamares of gambas. Maar ooit gehoord van gekookte lengkuit? Of gerookte tonijnbuik (die met de hand gevangen is), scheermesjes die één voor één uit het zand worden geplukt en vervolgens met een aardappelmesje schoongemaakt worden. Geduld en liefde voor het vak zijn de hoofdingrediënten waarmee onze visleveranciers werken.

In de ijskoude wateren van Argentinië zwemmen onze gambones. Het gaat er daar heftig aan toe. Dag en nacht zwemmen ze door de sterkste stromingen ter wereld. Daar hebben ze hun krachtige smaak en vlezige structuur aan te danken. Deze gamba’s zijn wild en zijn dus geheel vrij van antibiotica. Tip! Bewaar de koppen na het pellen, de meeste smaak zit hierin verborgen en dit is de ideale basis voor een saus of paella.

Voor dit recept gebruiken wij ook imitatie glasaaltjes, Berulas. Elk aaltje kun je beschouwen als een kunstwerkje; ze bestaan uit hoge kwaliteit vissen-eiwit met op de rug een streep sepia inkt. Om ze niet van de echte te kunnen onderscheiden is er natuurlijk aroma van paling toegevoegd. Vervolgens zijn ze geblikt in olie met hele cayenne pepers & verse knoflook.

Producten
Gambon Argentina (9-10015)
berulas (5-0024)
gepelde knoflook (5-0001)
Gran Crystal brood (8-0006)
artesanele ali-oli (5-1202)

Bereidingswijze
1. Kook eerst de Gambas. Dit hoeft maar 2-3 min. Doe deze vervolgens in een kom met ijswater
zodat je ze makkelijk kunt pellen.
2. Bak de berulas in eigen olie met wat extra gesneden knoflook en een pepertje.
3. Snij het brood naar wens en maak het lekker knapperig door het bijvoorbeeld even op de bakplaat te leggen.

Opbouwen
brood> ali-oli> berulas> toefje ali-oli> gamba in prikker> wat pimenton erover strooien.

Heb je een vraag of wil je meer informatie over onze producten? Dat kan! Ga naar contact op onze website en wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.