Verhalen uit Spanje

Verhalen uit Spanje

Door de zoektocht van Jose in Spanje is hij bij veel mooie ambachtelijke Spaanse bedrijven terecht gekomen en doet La Venta nu al jaren zaken met deze bedrijven.

Ieder bedrijf heeft zijn eigen verhaal en de meeste bedrijven zitten al generaties lang in de zelfde familie. Deze bedrijven hebben dan ook een langetermijnvisie en zijn continue bezig met hun producten om de beste kwaliteit te behalen en te behouden.

Enkele voorbeelden van deze bedrijven zijn:

Beher

Embutidos España

Vichy Catalan

Sanabria quesos

Hardlopers

Iberico specialiteiten

Natuurlijk hebben wij bij La Venta een aantal producten die de echte kern vormen voor de Spaanse belevenis waar wij trots op zijn. Met name de producten van het echte Iberico ras die hiernaast in beeld zijn gebracht. Op de foto is de echte Pata Negra ham te zien, oftewel, ‘de zwarte poot’. Daarnaast verschillende soorten worst zoals de Chorizo, Lomo en de Salchichon zijn voorbeelden van onze overheerlijke authentieke Spaanse hardlopers.

Geïnteresseerd in dit product?

Pimientos de Padron

Naast de Iberico producten zijn de pimientos de Padron ook razend populair onder onze klanten. Deze kleine paprika achtige pepers komen uit de Padron streek in Spanje en zijn erg makkelijk klaar te maken. Voeg wat grofzout toe en u ervaart zelf de echte Spaanse belevenis. Ze zijn erg zacht van smaak en worden dan ook voornamelijk geserveerd als tapa. (Pimiento de Padron, unos pican y otros non!)

Geïnteresseerd in dit product?

Quesos

Ook hebben wij bij La Venta een prachtig assortiment van Spaanse kazen. Van echte Manchego schapenkaas uit Cuenca, tot gerijpte blauwe schimmelkaas uit Asturias. Of misschien toch liever een kort gerijpte geitenkaas ingelegd in rode wijn? Bij ons heeft u keuze uit meer dan 20 verschillende soorten ambachtelijke en authentieke Spaanse kazen. Ook ideaal om te gebruiken bij het serveren van kaasplankjes in uw horecaonderneming.

Geïnteresseerd in dit product?

Het zwarte Iberische varken

Dit specifieke varkensras komt alleen voor in Spanje en stamt af van het mediterrane wilde zwijn.  Het varken heeft een donkere kleur, een fijne bouw en wordt voornamelijk gefokt in ‘La Dehesa’, een gebied langs de Portugese grens.

In de gebieden waar Iberico varkens gefokt worden groeien onder andere de zogehete kurk- en steeneiken die zorgen voor ‘Bellota’s’, oftewel eikels. De Iberico varkens krijgen alle ruimte om deze eikels op te scharrelen en het vlees heeft hier ook haar specifieke smaak aan te danken.

Een gezond Iberico varken kan naast knollen, wel 6 tot 10 kilo bellota’s eten en een kilo per dag aankomen. Iberico varkens kunnen dan ook een eindgewicht van tussen de 160 en 180 kilo halen.

Het vlees zelf is rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren dat vooral tussen de spiervezels aanwezig is en zorgt dat het vlees als het ware smelt in de mond. Voor het mooiste eindresultaat moet het vlees niet door en door gaar gebraden worden.

Een van onze bekendste producten van het Iberico varken is de Pata Negra ham.

Wilt u meer weten?