Heerlijk voorjaarsgerecht voor de paasbrunch

Heerlijke soep voor op de menukaart en voor jouw paasbrunch!

In Spanje wordt Semana Santa gevierd. Dit is de week voor Pasen en wordt gevierd op de laatste dag van de vaste tijd. Tijdens deze week moet er natuurlijk ook gegeten worden. Een gerecht dat traditiegetrouw wordt gegeten rond Semana Santa is Sopa de Ajo (knoflooksoep), ook wel Castiliaanse soep. Het voorjaarsgerecht is heerlijk als voorgerechtje op jouw menukaart.

Hoe maak je deze soep?

Serveer met blokjes ham of croutons.

Benodigdheden:

  • 3 teentjes knoflook (Art.nr 5-0001)
  • 200 gr Barra Gallega (Art.nr 8-0001)
  • 700 ml Caldo de Cocido (Art.nr 10-0001)
  • 1 eetlepel Pimenton dulce (Art.nr 5-0061)
  • Extra virge olijfolie (Art.nr 6-0011)
  • Sal Marina (Art.nr 5-0071)
  • 3 eieren

Bereiding:

  1. Hak de knoflook fijn en bruin met olijfolie in een ruime pan op laag vuur.
  2. Scheur het brood in gelijke stukjes en voeg toe aan de pan. Roer tot al het brood de olie heeft opgezogen.
  3. Voeg het paprikapoeder toe, roer en voeg de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat daarna nog 10 minuten op middelhoog vuur koken.
  4. Klop de eieren in een aparte kom en voeg al roerend met een vork toe aan de soep. Zo ontstaat er draadjes.

En de soep is klaar om te serveren!

Heb je een vragen over een van onze producten? Stuur een mailtje naar info@laventa.nl. Wil je klant worden? Dat kan! Vul hier het inschrijfformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.